Rafting niz reku Drinu

rafting280x187

Planinski kraj između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske nudi odlične mogućnosti za rafting. Reke ovog regiona su oblikovale prelepe kanjone i divlje brzake – perfektnu scenografiju za rafting i turiste željne avanture. Reka Drina je jedna od naših najlepših i najčistijih reka koja se u narodu, zbog boje vode zove i Zelnika. Ona je nešto toplija od Tare pa je prijatnija i za kupanje. Drina nema toliko bukova kao Tara, ima više prostora za uživanje, pogodnija je za porodice čak i sa malom decom. Tokom raftinga čamci se često zaustavljaju radi kupanja, fotografisanja ili, prosto, uživanja u okolini. Posebno je interesantno kada se niz reku spušta više čamaca i kada je dobro društvo.

Nakon uzbudljive avanture i adrenalinskog skoka na Drini, posetite srednjevekovni manastir Raču, zadužbinu Dragutina Nemanjića. Manastir je više puta uništavan i ponovo iz pepela građen. Sadašnja Crkva je izgrađena 1826. Za vreme turske vladavine, manastir je bio značajan centar račanske prepisivačke škole sa 300 kaluđera "prepisivača", koji je od velikog značaja za istoriju srpske književnosti i stvaralaštva 17. i 18. veka. U Rači je za vreme Drugog svetskog rata čuvano Miroslavljevo jevanđelje najveći i najvažniji dokument srpske književnosti iz 12. veka. Patrijarh srpski gospodin Pavle je bio jedno vreme monah u Manastiru Rača. Zahvaljujući njemu, deo svetih moštiju kralja Dragutina, osnivača i ktitora manastira, od skora se mogu videti u manastiru.

TOP
Dobrodošli na nas sajt! Da bi stranicu mogli da Vam prikažemo na optimalan način koristimo kolačiće. Ukoliko ne prihvatite korišćenje kolačića, neki delovi sajta Vam možda neće biti dobro prikazani. Daljim korišćenjem stranice izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića
Više informacija Prihvatam Odbijam