Planina za sve i svakoga

planinazasve280x178

Bilo da za odmor birate mesto uživanja i opuštanja od svakodnevnog užurbanog ritma, ili ipak volite nešto aktivniji odmor sa više adrenalina, Zlatibor vam može pružiti sve to. 
U centralnom delu Zlatibora nalaze se uređene staze za smučarsko trčanje i biatlon, koje se zbog svoje preglednosti i konfiguracije terena, ubrajaju među najlepše u Evropi. Sportski centar “Tornik” nalazi se na nadmorskoj visini od 1110 do 1490 m, 9 km od centra Zlatibora. Staze, kojih ima četiri (Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac), pogodne su za takmičenja u slalomu, veleslalomu i superveleslalomu, a skijaši početnici i deca uživaće na blagim padinama Obudovice (manji ski lift dužine 250 m).
Osim šestosedne žičare i dva ski lifta, u ski centru postoji i nova vrsta instalacije tzv. „tjubing“, koja omogućava sankanje na gumama tokom čitave godine. Tjubing, kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju. Ski centar Tornik opremljen je sistemom za veštačko osnežavanje.
Tokom cele godine Zlatibor je mesto za pripreme vrhunskih sportista, ali i za košarkaške kampove, škole paraglajdinga, tenisa, skijanja, plivanja…
Zlatibor je jedan od naših najvećih centara kongresnog turizma. Veliki broj kongresa seminara i simpozijuma održava se ovde tokom cele godine.
Najzastupljeniji je rekreativni turizam, tako da se na Zlatiboru redovno viđaju grupe ili pojedinci na brojnim šetačkim stazama (do Čigote, kanjona Rzava, Gradine, Oka, Crnog vrha, Ribničkog jezera) ili na neki drugi način istražuju lepote Zlatibora.

TOP
Dobrodošli na nas sajt! Da bi stranicu mogli da Vam prikažemo na optimalan način koristimo kolačiće. Ukoliko ne prihvatite korišćenje kolačića, neki delovi sajta Vam možda neće biti dobro prikazani. Daljim korišćenjem stranice izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića
Više informacija Prihvatam Odbijam