Zlatiborski gurmanluci

zlatiborskigurmanluci280x187

Zlatibor je nadaleko čuven ne smo zbog prelepe prirode i čistog vazduha, već i izuztno ukusne i zdrave hrane. Zlatiborci su poznati kao proizvođači mesa i mesnih prerađevina,mleka i mlečnih proizvoda. Na obodima Zlatibora, šarene se stabla šljive, od koje se pravi najbolja domaća rakija, jabuke, maline i kupine. Kako bi što bolje prezentovali svoje proizvode, domaćini ovog kraja tradicionalno, u januaru i aprilu organizuju "Pršutijadu" i "Rakijadu". 
zlatiborska zakuska (sir,kajmak,pršuta...), čuvena komplet lepinja (zapečena lepinja s kajmakom, jajetom i pretopom) kačamak sa kajmakom, heljdopita, razne druge pite, svadbarski kupus, jagnjeće pečenje mmm... ne treba biti veliki gurman da bi ste poželi da probate sve ove specijalitete!
Klub Satelit Zlatibor se pobrinuo da uživaju sva vaša čula. U prijatnom restoranu naše vile nudimo domaće specijalitete zlatiborskog kraja, zlatiborsku gibanicu, domaću pršutu, odličan domaći kajmak, sir, specijalitet kuće Knežev meni za dve osobe, kao i nadaleko poznatu „baba Radinu pitu od višanja”. Naravno, sve ovo ne može da prođe bez odlične domaće kapljice i širok izbor domaćih vina. Uživajte u svakom trenutku na Zlatiboru u Klubu Satelit Zlatibor.

TOP
Dobrodošli na nas sajt! Da bi stranicu mogli da Vam prikažemo na optimalan način koristimo kolačiće. Ukoliko ne prihvatite korišćenje kolačića, neki delovi sajta Vam možda neće biti dobro prikazani. Daljim korišćenjem stranice izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića
Više informacija Prihvatam Odbijam