280x170 rafting

Ovim putem Kamp Highlander vas informiše da nova raftinga sezona počinje uskoro i da je sad najbolji trenutak da rezervišete odmor! Svi oni koji rezervišu kod nas pre početka sezone mogu da dobiju popust na sve aranžmane. Takodje svi aranžmani se mogu praviti po Vasim željama i interesovanjima.

Bilo da žеlitе da doživite rafting na reci Tari, posetite planinu Maglić, Trnovačko jezero, ili da posetite najdublju prašumu u Evropi – Perućicu, sa izuzetnim vodopadom Skakavcem ( 72m visok ), planinu Zelengoru ili možda da obidjete Nacionani park Durmitor, mi smo spremni.

Za koju god avanturu da se odlučite, dovoljno je samo da posetite naš sajt www.highlandertim.com i izaberite najbolji aranžman za Vas, Vašu porodicu, prijatelje i sve one koji koji žele da se opuste u prirodi i napune baterije. Nudimo isključivo domaću hranu, domaći hleb i vruće uštipke, pršutu, mladu teletinu ili jagnjetinu ispod sača, teleću čorbu, ribu pastrmku, kajmak, pitu ispod sača sir, med, i jos mnogo toga. Naglašavamo da ste uvek dobrodošli u našu predivnu prirodu, jer nismo sebični i želimo je podeliti sa Vama!!! Posebne ponude i niže cene nudimo za planinare, studente i veće grupe. Više o nama možete da vidite na našoj web stranici www.highlandertim.com ili na facebook www.facebook.com/HighlanderRaftingTara?ref=hl

Možete nas kontaktirati na broj telefona + 387 65 475 201 ili putem mejla highlandertim@hotmail.com Izbor je vaš

Čekamo Vas i vidimo se uskoro!

Zlatibor280x170Zlatibor se nalazi na krajnjem jugozapadu Srbije, između planina Tare i Zlatara. Obuhvata područje dužine 30 km i širine do 15 km. Ovo područje predstavlja blago zatalasanu planinsku površ, odnosno visoravan, sa najvišim vrhom Tornik, 1496 m. Za Zlatibor je karakteristična velika reljefna raznovrsnost, veliki broj ekosistema i geomorfoloških oblika.
Obuhvata ogromne komplekse živopisnih planinskih pašnjaka i livada prošaranih pojedinačnim ili manjim grupama starih stabala belog bora, odnosno karakterističnim plitko usečenim vijugavim potocima i rečicama. Po obodu površi nalaze se neprohodne klisure, pećine, jame i mešovite šume belog bora, crnog bora, smrče, jele, bukve, hrasta kitnjaka i drugih vrsta drveća.
Područje Zlatibora naseljava 144 vrste slatkovodnih algi, 960 vrsta biljaka, 256 vrsta insekata, 14 vrsta vodozemaca i gmizavaca, 150 vrsta ptica i 54 vrste sisara. Na Zlatiboru postoje endemične biljne vrste, a od životinjskih vrsta prisutni su ribarica, grčka žaba, ćubasta senica, šumska ševa, osičar, vodeni kos, vidra, vuk i lisica.
Zlatiborski kraj je poznat po narodnom graditeljstvu, osobenoj kulturi i običajima, bogatom i raznovrsnom etno-nasleđu, nadaleko čuvenim specijalitetima, zdravoj hrani i blagotvornoj klimi, zbog čega je Zlatibor poznat kao “vazdušna banja“ i jedna je od najomiljenijih turističkih destinacija u Srbiji.
Zlatibor se nalazi u postupku zaštite, predložen od strane Zavoda za zaštitu prirode Srbije za Park prirode i prirodno dobro od izuzetnog značaja.

mokragora280x170

Mokra Gora se nalazi na granici između Tare i Zlatibora i na granici Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Za nju je karakteristična veoma velika visinska razlika između najniže (nadmorska visina ~ 460m) i najviše kote (vrh planine Tare - Zborište, nadmorske visine 1544m). Mokra Gora zauzima površinu od približno 55 km². Ime selu je, kako predanje kaže, dao njegov aga Mustaj - beg iz Priboja. Kažu da je tu zakonačila neka vojska i ložila sirovu goru (drva) na vatru, pa su govorili : ’’ ala je ova gora mokra’’, pa je tako nastalo ime Mokra Gora.
Pruga koja je preko planinskog prevoja Šargan povezivala Užice i Višegrad, jedinstvene trase koja gledana iz vazduha ima oblik broja osam, nazvana je Šarganska osmica. Sagradjena davne 1925. a obnovljena 1999. godine. Svojom dužinom od 3,5 km prolazi kroz impresivne predele, i čini još jednu od atrakcija ovog kraja koju treba videti.
U Mokroj Gori se nalazi nekoliko desetina mineralnih izvora. Zbog činjenice da Mokra Gora leži na jednom od najvećih nalazišta niklom bogate železne rude u Evorpi, većina izvora ima izrazito visok sadržaj rastvorenih jona. Najpoznatiji među lekovitim izvorima u Mokroj Gori nosi naziv “Bela voda”, ili očna voda, koji ima visoku ph vrednost od 11,5.
Reditelj Emir Kusturica je kod Mokre Gore, na brdu Mećavniku, napravio etno selo „Drvengrad“.
Iskoristite neki od naših specijalnih paketa, uživajte u "Klubu Satelit Zlatibor" i aktivnom odmoru!

potpeckapecina280X187

Potpećka pećina nalazi se u selu Potpeće, 14 km jugoistočno od Užica. Jedinstvena je po monumentalnom ulazu u obliku potkovice. Visina ulaza iznosi 50 m, širina je u osnovi 12 m, a pod svodom 22 m. To je najveći pećinski ulaz u Srbiji. Potpećka pećina se ubraja u pećine izvorskog tipa. Nju su sagradile vode reka ponornica koje poniru u Drežničkoj kotlini i posle podzemnog toka izbijaju iz pećine ili iz vrela ispred pećine gradeći pećinsku reku Petnicu. Potpećka pećina, po svom geološkom sastavu, izgrađena je u srednjetrijarskom krečnjaku, koji je beličaste boje, fine mozaične strukture i karakteriše je pukotinska poroznost.
Ovčarsko-kablarski manastiri su manastiri koji se nalaze u ovčarsko-kablarskoj klisuri. Jedna od najlepših klisura u Srbiji nalazi se na Zapadnoj Moravi, nedaleko od Čačka između planina Ovčara i Kablara. Ona je usečena u plninski masiv sastavljen od škriljaca, ali ima i blage nagibe sa šumovitim zaravnima. Njenoj lepoti doprinose i dva veštčka jezera nastala posle Drugog svetskog rata hidrocentralama Ovčar Banja i Međuvršje. Retko je gde na tako malom prostoru sagrađeno toliko manastira. Sada ih ima deset i dva sveta mesta.

paraglajding280x170

Izuzetno smo srećni sto Vam Klub Satelit Zlatibor, pored uživanja u prelepom ambijentu našeg dvorca i izletima koje organizujemo, možemo ponuditi još jedno nesvakidšanje iskustvo - PARAGLAJDING NA ZLATIBORU.

U organizaciji KLUBA SATELIT ZLATIBOR & PARAGLAJDING ŠKOLE ,,AVIS,, Vaš san o letenju moše postati stvarnost. Paraglajding je najnovija grana vazduhoplovnog sporta u svetu pa i kod nas, na milione poklonika ovog predivnog sporta u celom svetu uživa u čarima letenja.

Poletite paraglajderom sa Čigote na Zlatiboru i uživajte u prelepoj prirodi iz perspektive koja se pamti čitav život. Za vas organizujemo prevoz od hotela do poletišta, nezaboravan let sa licenciranim pilotima za tandem letove i DVD snimak.

Jedriličarski Klub ,,AVIS,, - Zlatibor osnovan je 2002. sa ciljem da nastavi bogatu tradiciju započetu još davne 1935. Kada je na Zlatiboru osnovana prva jedriličarska škola. Bezbednost leta je na veoma visokom nivou zahvaljujući: strogim propisima, iskusnim i licenciranim letačima, registrovanim terenima, profesionalnim pristupom i dobrom organizacijom od strane AVIS tima.

TOP
Dobrodošli na nas sajt! Da bi stranicu mogli da Vam prikažemo na optimalan način koristimo kolačiće. Ukoliko ne prihvatite korišćenje kolačića, neki delovi sajta Vam možda neće biti dobro prikazani. Daljim korišćenjem stranice izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića
Više informacija Prihvatam Odbijam