Budimo čuvarkuće

Stvarajući i kupujući domaće proizvode ulažemo u budućnost naše Srbije i tako čuvamo našu zajedničku kuću. Iz istih razloga Vlada Republike Srbije i Ministarstvo Zdravlja RS pokrenuli su program podrške „Za naše heroje“, kao izdraz poštovanja i zahvalnosti svima koji rade i volontiraju u COVID-19 sistemu. Naši lekari, medicinsko osoblje i volonteri, svi angažovani na prvoj liniji odbrane od COVID-19 su danas više nego ikada naši heroji. Zaslužili su naše poštovanje, zahvalnost i solidarnost.

Šta znači ovaj program podrške?

Program će se u praksi sprovoditi putem personalizovane kartice „Naš heroj“ koja će omogućiti zaposlenima i volonterima u COVID-19 sistemu pogodnosti, odnosno popuste prilikom plaćanja roba i usluga kod kompanija i preduzetnika koji su partneri u programu i potpisnici Protokola o saradnji. 

Pored toga nosioci kartice imaće i prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnimi institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite. Kartice pogodnosti „Naš heroj“ moćiće da se koriste na teritoriji Srbije, bez obzira na mesto prebivališta korisnika.

Ko može biti korisnik kartice?

Korisnik kartice može biti zaposleni, lice angažovano po drugom osnovu ili volonter u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite u javnoj svojini Republike Srbije i objektima koji su posebno određeni i pripremljeni za izolaciju i lečenje obolelih, odnosno zaraženih virusom SARS-COV-2, koji neposredno pruža zdravstvenu zaštitu, odnosno sprovodi mere i aktivnosti za lečenje, zdravstvenu negu i rehabilitaciju pacijenata obolelih, odnosno zaraženih virusom SARS-COV-2 i sprovodi druge mere i aktivnosti radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

Turistički objekat „Klub Satelit“ je jedan od partnera programa podrške „Za naše heroje“. Svi partneri pružaju podršku i pogodnosti prilikom plaćanja robe i usluga u obimu koji sam odredi, u skladu sa mogućnostima i na način prilagođen delatnosti i poslovanju bez obzira na veličinu i obim pogodnosti koje pruža.

Partnerstvo se zaključuje potpisivanjem protokola o saradnji sa Privrednom komorom Srbije ili Generalnim sekretarijatom Vlade RS. 

Partnerska podrška i učešće  u programu podrške biće ograničenog trajanja tokom trajanja pandemije bolesti COVID-19 koja je izazvana virusom SARS-COV-2. 

Više informacija za korisnike i partnere može se dobiti na sledećem linku: www.nasheroj.gov.rs