Zlatibor je kraljica planina

Zlatibor je kraljica planina

Ukoliko želite da pobegnete od letnjih vrućina onda je Zlatibor idealno mesto za vas. Ova izuzetna planina se opravdano smatra nosiocem srpskog turizma, jer obiluje sadržajima koji su prilagođeni svakom godišnjem dobu i svakom uzrastu.  Ako niste ljubitelj skijanja i ne preferirate zimske čarolije onda ne propustite letovanje na Zlatiboru, jer ćete se vratiti proširenih bronhija, bronzanog tena i puni nezaboravnih utisaka.
Bilo da se fokusirate na sam centar ili na okolna izletišta ponesite fotoaparat sa sobom kako biste ovekovečili jedinstvene momente.

Zlatiborsko jezero u novom ruhu

U samom centru Zlatibora na Kraljevom trgu, smešteno je ovo prekrasno jezero. Od nedavno, jezero ima sasvim novi izgled, kao i sam centar ove dražesne planine. Tokom dana možete šetati pored jezera ili ušuškani u hladovini borova ispijati piće u nekom od brojnih lokala. Uveče se na jezeru odvija pravi spektakl, tako da sigurno nećete ostati ravnodušni pred ovim prizorom.

Zlatibor jezero


Nekadašnje svetiljke kraj jezera, zamenjene su dekorativnom rasvetom. Pri dnu jezera je postavljena zanimljiva rasveta u obliku zvezdanog neba, kao i svetlosni snopovi koji daju različite boje i efekte. Raznobojne bočne prskalice upotpunjuju izgled jezera što ovaj planinski biser čini impozantnim.

Gold gondola kao nezaboravno iskustvo

Početkom ove godine sa radom je počela „zlatna“ gondola koja povezuje centar Zlatibora sa Tornikom. Ovo je istovremeno najduža panoramska gondola na svetu.

Gondola Zlatibor

Vožnja gondolom će vam pružiti  nezaboravni doživljaj, jer ćete uživati u živopisnim pejzažima Zlatibora. Ne propustite ovaj užitak, jer doživljaj je nesvakidašnji.

El Paso City – Zlatibor

U prelepoj prirodi koja obiluje pašnjacima i borovim šumama, smešten je ovaj tematski grad koji je dobio naziv po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama.

El Paso Zlatibor

Nalazi se na nešto više od 10 kilometara od samog centra Zlatibora, na magistralnom putu u pravcu Jadrana.

El Paso Zlatibor kompleks je podeljen rekom na dva dela i predstavlja mesto gde se sreću dve kulture. Naime, sa jedne strane reke su smešteni kaubojski grad i indijansko selo, dok se na drugoj obali nalazi srpski deo sa zlatiborskim zaseokom i crkvom.

Kaubojski grad

U kaubojskom gradu ćete se osećati kao da ste zalutali u vestern film, jer obiluje verodostojnim replikama. Banka, pošta, zatvor i kancelarija za šerifa je nešto što će vas očarati kao i mnoštvo detalja koji su karakteristični za divlji zapad. Nadomak kaubojskog grada su smešteni karavani koji su nazvani po poznatim glumcima iz vestern filmova kao što su Gari Kuper, Džon Vejn i drugi.

Indijansko selo

Ovo spektakularno selo je dobilo naziv u čast najpoznatijeg poglavice Bika koji sedi. Plato za logorsku vatru je okružen oslikanim šatorima, što ovo mesto čini idealnim za vizuelno uživanje.

Zlatiborski zaseok

Zlatiborski zaseok predstavlja tradicionalno naselje ovog predela iz XIX veka. Crkva, kao i brvnare su fantastično uklopljene u prirodni ambijent koji ih okružuje.

Zlatiborski zaseok

Ovde ćete imati priliku da vidite i repliku parne lokomotive sa putničkim i teretnim vagonima.

Klub Satelit Zlatibor je jedinstven zamak

Boravak u ovom čarobnom zlatiborskom zamku će upotpuniti vaš ugođaj na ovoj bajkovitoj planini. Klub Satelit Zlatibor sa svojom bogatom i raznovrsnom ponudom se opravdano smatra najlepšim dvorcem Zlatibora. Ušuškan među borove, ovaj dvorac nesumnjivo mami eksterijerom, a prava čarolija nastaje tek kada zakoračite unutra. Kombinacija kamena i drveta mu daje etno notu, koju upotpunjuje neverovatno gostoprimstvo i vrhunski luksuz.

Klub Satelit Zlatibor


U ponudi ovog bajkovitog zamka su spa centar, sauna kao bazen sa slanom vodom koja ima lekovita svojstva. Idealno je i za decu, jer bazen ima dva nivoa dubine, tako da nesmetano možete da se relaksirate. Raznovrsna gastronomska ponuda na bazi švedskog stola sa nacionalnom kuhinjom i izborom preko 40 jela/salata/peciva, predstavlja užitak za svakog sladokusca.

Ako vam kažemo da je za decu do 15 godina boravak potpuno besplatan onda ćete se sigurno oduševiti. Ono po čemu se Klub Satelit razlikuje od drugih je što često u svojoj ponudi imaju akcijske cenovnike, što priznaćete  zvuči vrlo primamljivo.

Avantura park za ljubitelje adrenalina

U samom centru Zlatibora nadomak pijace nalazi se Avantura park za sve ljubitelje zabave i adrenalina. Ovaj najveći avantura park na Balkanu sastoji se od 6 nivoa koji obuhvataju različite stepene spremnosti i prilagođeni su različitim uzrastima. Uvek ljubazni licencirani instruktori će vas upoznati sa parkom i neprestano će vam davati smernice. U krugu parka nalazi se restoran gde se možete osvežiti uz sveže ceđene sokove i okrepiti specijalitetima zlatiborskog kraja.

Dino park Zlatibor

Zlatibor je u mnogome prilagodjen najmladjoj populaciji te pored Avantura parka postoji i Dino Park na putu ka čuvenom spomeniku.

Dino park Zlatibor

Smešten u borovoj šumi Dino park je zabavno edukativnog karaktera namenjen svim uzrastima od 1 do 101 godine. Parke je smešten na 6 hektara gde vas pored dinosaurusa, zip line-a, veštačkih stena,  veštačka stena sa pećinskim ljudima od pre 300 000 godina i još mnoga iznenadjenja.

Savet plus pre odlaska na Zlatibor

Ovo je samo delić bogate i raznovrsne ponude koju vam pruža ova izuzetna planina tokom leta. Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora nemojte propustiti šetnju zlatiborskim pašnjacima i šumama kao i obilaske zlatiborskih vidikovaca.

Ako vam više prija lenčaranje, obavezno posetite neko od  brojnih zlatiborskih kupališta. I što je najbitnije, vreme je da razbijete predrasude o Zlatiboru kao o mestu za one sa dubokim džepom.

Zlatibor je prilagođen svačijem kako ukusu tako i novčaniku. A kada se jednom uverite u to, sigurni smo da će ova prekrasna planina postati destinacija kojoj  ćete se uvek rado vraćati.